“TÜBİTAK Bilim Söyleşileri”nde Medya Okuryazarlığı Üzerine Panel Gerçekleştirildi

Çan Şehit Engin Eker Ortaokulu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen bilim söyleşileri kapsamında öğrencileriyle bir araya geldi. Okulun ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, medya okuryazarlığı üzerine önemli bir panel gerçekleştirildi. Panelde Dr. Öğr. Üyesi Engin Çağlak, gençlere medya okuryazarlığının hayati önemini vurguladı.

Panel, 6 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 13.00'te başladı ve öğrenci, öğretmen ve yerel halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Dr. Öğr. Üyesi Engin Çağlak, medya okuryazarlığının günümüz bilgi çağında önemini anlatarak, dijital medyanın etkisi altında doğru bilgiye ulaşma ve bilgiyi değerlendirme becerilerinin gençler için kritik olduğunu belirtti.

Öğrencilere medya araçlarını doğru ve eleştirel bir şekilde kullanma becerilerini kazanmanın yanı sıra, sosyal medyanın güvenilirlik konusundaki zorluklarını anlatan Çağlak, bilgi kirliliğinden korunmanın yollarını detaylı bir şekilde paylaştı.

Çan Şehit Engin Eker Ortaokulu öğrencileri, panelde interaktif bir şekilde sorular sorma şansı bulurken, medya okuryazarlığına dair farkındalıklarını artırdılar. Böylece, TÜBİTAK'ın bu tarz etkinlikleriyle gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırma hedefine katkı sağlanmış oldu.