Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Gazetecilik

Gazetecilik Bölümü’nde Mezun – Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü’nde Mezun – Öğrenci Buluşması gerçekleştirildi. 16 Aralık 2022 saat 14.00’te, 346 numaralı salonda gerçekleştirilen etkinliğe Demirören Haber Ajansı, İstihbarat Bölümü’nde Gazeteci olarak görev yapan Nedim Bayhan ile Gazetecilik Bölümü akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şakir EŞİTTİ'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe ilgi yoğun oldu. Doç. Dr. Şakir EŞİTTİ, “Bölümümüz iki yıldır mezun vermektedir. Henüz bu yıl, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nda mezun olan Nedim Bayhan’ın Demirören Haber Ajansı (DHA) gibi köklü bir kuruluşta iş imkânı bulmuş olması, hâlihazırda eğitim gören öğrencilerimiz için umut verici bir örnektir. Bugünkü toplantımızda Nedim Bayhan’ın Bölümümüzdeki eğitim süreci ve işe başlama süreçleri hakkında sizleri bilgilendirmek, varsa aklınıza takılan soruları sormanızı sağlamak istedik” diye konuştu.

Gazetecilik Bölümü’nün organize ettiği etkinlikte, kendi eğitim- öğretim ve meslek hayatından bahseden Bayhan; 

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden mezun olup kendi oturduğum sıralarda şu an oturan arkadaşlarla buluşmaktan çok onur duydum. Okula başladığım sene Demirören Haber Ajansının Çanakkale ayağında 6 aylık ücretsiz staj imkânı yakaladım. Devam eden süreçte, burada yerel basında Gündem Gazetesi’nde çalışma şansım oldu. Öğrencilik hayatımı,iş hayatıyla beraber götürmeye çalıştım ve gördüğünüz üzere bunu başardım da... 5 yıldır medya sektöründe aktif şekilde görev almaktayım. Öğrenciyken çok fazla medya şirketine ve gazeteye ücretsiz staj yapabilmek için başvurular yapmıştım. Daha sonra bunların gerçekten büyük yararını gördüm. Sizler de sahanın tozunu şimdiden yutmaya başlarsanız kariyeriniz için çok daha iyi olacaktır. Öğrencilik hayatımdaki bu çabalarım sayesinde edindiğim iş bağlantıları ile şu anda Demirören Haber Ajansında İstihbarat Bölümü muhabiri olarak görev yapıyorum. Öğrencilik hayatımda Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Ara Güler Özendirme Ödülü ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışmasında, Görüntülü Haber Kategorisinde Üçüncülük Ödülü almıştım. Elbette ki bunlar adımı duyurmam konusunda çok etkili oldular. Öğrenci arkadaşlara tavsiyem katılabildiğiniz bütün yarışmalara katılım sağlamanız. Okulun ve iş hayatının yanında edindiğiniz hobiler de sizi her zaman bir adım öteye taşıyacaktır. Ben de hali hazırda video üreticisi olarak birçok projede görev alıp yeni nesil içerikler ürettim. Yazılı ve görüntülü içerik üretiminde yeteneğimi üst seviyelere çıkarmak için çabalıyorum.” Diye belirtti.  

Konuşması sonrasında öğrenciler tarafından kendine yöneltilen soruları cevaplayan Gazeteci Nedim Bayhan’a etkinliğe katılımı dolayısıyla teşekkür belgesi verildi.