Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Gazetecilik

Gazetecilik Bölüm Başkanlığı Dış Paydaş Toplantılarına Devam Ediyor

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanlığı dış paydaş toplantılarına devam ediyor. 26 Ocak 2023 tarihinde Gazetecilik Bölüm Başkanlığı’nda gerçekleştirilen dış paydaş toplantısına, Ajans HERA Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Türkyılmaz ile Akşam Gazetesi yazarı ve sunucu İdil Çeliker, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şakir Eşitti, Bölüm öğretim üyeleri Doç. Dr. Serhat Çoban, Dr. Öğr. Üyesi Engin Çağlak ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mayda katıldı.

Gazetecilik Bölümü ile iletişim sektörü arasındaki ilişkinin güçlenmesi, Bölümle sektör arasında ortak çalışma ve iş birliklerinin geliştirilmesi ve Gazetecilik Bölümü müfredatının sektörün beklentileri doğrultusunda güncellenmesi hususları toplantı gündeminin ana maddeleri arasında yer aldı.

Gazetecilik Bölümü ders müfredatının medya sektörünün güncel ihtiyaçları göz önüne alınarak güncellenmesinin önemli olduğunun vurgulandığı toplantıda, uygulamalı ve dijital teknolojilere yönelik Bölüm ders sayılarının arttırılması gerektiğinin de altı çizildi.

Toplantıda Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin yapacakları stajların hem mesleki gelişim açısından hem de öğrencilerin mezun olduklarında sektörde istihdam edilebilirliklerinin artması açısından önemine dikkat çekildi. Dış paydaşlar, mezun öğrencilerin piyasada hak ettikleri yerlere gelmesinin önemli olduğunu ifade ederek bu konuda Bölümle gerekli iş birliklerinin sağlanacağını, Bölüm yetkilileri ile bu konuda mutabakat içinde olduklarını belirtti. Toplantı Bölüme ilişkin yapılan görüş alışverişlerinin ardından sona erdi.