Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Engin Çağlak, Tıp Fakültesi Hastanesinde "Sağlıkta İletişim Semineri” Düzenledi

İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Engin Çağlak tarafından 12 Ekim 2023 tarihinde düzenlenen “Sağlıkta İletişim Semineri”, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Seminerin odak noktası, Dahili Tıp Bilimleri Nöroloji Anabilim Dalı'nın "Sağlıkta İletişim" konusuydu.

Dr. Öğretim Üyesi Engin Çağlak, sağlık hizmetlerinde etkili iletişimin önemine vurgu yaparak, hasta ve doktor arasındaki iletişim sorunlarının düzeltilmesiyle birçok problemin aşılabileceğini ifade etti. Sağlık hizmetlerinin verimliliğinin artırılması için, etkili iletişimde etkin dinleme, etkin konuşma, sempatik yaklaşım ve etkili beden dili kullanmanın kritik olduğunu belirtti. Ayrıca, Dr. Çağlak, sağlık iletişimini iyileştirmek için sağlık çalışanlarının kişisel tutum ve davranışlarının yanı sıra hastaların ve hasta yakınlarının da iletişim farkındalıklarını artırmak için çalışılması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda iki yönlü bir çaba gerektiğinin altını çizdi.

Seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.