Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Gazetecilik

Fakültemiz bünyesinde Haber Atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan Haber Atölyesinin açılışı gerçekleşti. İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Deniz Yengin’in önderliğinde açılışının yapıldığı atölyede öğrenciler haber yazma ve toplama süreçlerine dair uygulamalı eğitimler alma fırsatı yakalayacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından kurulan haber atölyesinin hazırlıkları tamamlandı. Gazetecilik bölümü öğrencilerinin uygulamaya dayalı eğitimler alabilmesi ve haber yazım süreçlerinde profesyonellik kazanabilmesi adına kurulan atölye 2 Kasım 2022 tarihinde öğrencilerle buluştu. Atölyenin oluşumuna destek veren ve koordinasyonunu üstlenen İletişim Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Engin Çağlak’ın dersine konuk olan İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Deniz Yengin, laboratuvarın açılışını yaptı.

İletişim Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Engin Çağlak“Haber atölyesi, gönüllük esaslı gerçekleştirilecek bir proje. Öğrencilerin derslerde işledikleri konuları uygulamaya dökebilecekleri bir alan yaratmaya çalışıyoruz. Teorik bilgilerin yanı sıra öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi de oldukça önemli bir konu. Özellikle öğrencilerimizi ulusal yarışmalara teşvik etmek ve bu alanda ödüller kazanmak istiyoruz. Çünkü buradaki amacımız, öğrencilerimizin sesini duyurmak. Aynı zamanda saha çalışmalarının öğrencilerimize tecrübe kazandıracağını ve mesleki hayatlarında daha sağlam adımlarla ilerleyeceklerini düşünüyoruz. Öğrencilerimiz için daha fazla ne yapabilir sorusuna daima yanıt arıyoruz.” dedi.