Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
İletişim Fakültesi
Gazetecilik

Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik Projesi Başarıyla Tamamlandı

.

TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından Afet Bölgesi "Bilim Her Yerde" Özel Destek Çağrısı kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın'ın yürütücülüğünü üstlendiği ve Ezine Belediyesi ortaklığında 3 gün süren "Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik" başlıklı proje başarıyla tamamlandı. Proje ekibi, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bulunan Hüdayi Konteyner Kent'te depremzede çocuklarla bir araya geldi.

3 gün boyunca 11 atölyenin gerçekleştiği etkinlik kapsamında; Gazetecilik Bölümü öğrencileri Yasemin Çakar, Başak Açıkalın ve Baran Şahin ile Medya ve Kültürel Çalışmalar Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencileri Aykan Şahin ve Leyla Demir projeye ekip lideri ve rehber olarak katılım sağladı.

11-12-13 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” projesi kapsamında düzenlenen şenliğe, Hüdayi Vakfı Konteyner Kentinde yaşayan minikler ve çevre konteyner kentlerden gelen çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte 500’ü aşkın çocuğa çeşitli bilim ve eğlence faaliyetleri uygulandı. Etkinliğin ilk gününde, proje ekibine Ezine Belediyesi Başkanı Güray Yüksel, Kırıkhan Belediyesi Başkanı Ayhan Yavuz, Ezine Belediyesi İtfaiye Müdürü ve ekibi eşlik etti. 3 gün boyunca 9.00 – 17.00 saatleri arasında miniklere eğlence ve bilim şöleni yaşatan 41 kişilik ekip, Hatay’dan göz yaşlarıyla uğurlandı.